Om Akelius

Akelius køber, opgraderer og forvalter boligejendomme. Virksomheden ejer 47,000 lejligheder i Sverige, Tyskland, Frankrig, England, Canada og USA.

Akelius fokuserer på ejendomme i attraktive byer med kraftig vækst og opgraderingspotentiale. 80 procent af lejlighederne ligger i storbyer som Berlin, London, Paris, Stockholm og New York. Akelius er Sveriges største markedsnoterede ejendomsselskab. Ejendomsporteføljen udgør en værdi på 105 milliarder svenske kroner.

90 procent af Akelius Residential Property AB er ejet af Akelius Foundation, som er en almennyttig stiftelse. Akelius Foundation, som donerer flere hundrede millioner til velgørenhed, er verdens største bidragyder til SOS Børnebyerne. De resterende 10 procent af aktierne er ejet af grundlæggeren Roger Akelius og 15,000 præferenceaktieejere.

Bedst i verden til at opgradere

Et vigtigt aspekt i Akelius' forretningside er konceptet Better Living. Det går ud på, at Akelius løbende opgraderer ejendomme til First Class, hvilket svarer til en kvalitet på samme niveau som nybyggede ejerlejligheder. Renoveringsarbejde foretages kun i forbindelse med, at lejere flytter ud.

Akelius er nogle af de bedste i verden til at opgradere lejligheder og fællesarealer. Hvert år renoverer Akelius 4,000 lejligheder for 2 mia. svenske kroner. Derudover opgraderes facader, trappeopgange, entréer og gårdmiljøer. Intet andet europæisk boligselskab opgraderer i samme tempo.

Lejlighederne udstyres med kvalitetskøkkener fra Nobilia, tyske hvidevarer fra Bosch og Siemens samt parketgulve fra svenske Kährs. Badeværelsernes sanitetsporcelæn kommer fra Gustavsberg og Keramag, fliser og klinker fra italienske Marazzi.

Begrebet Better Living omfatter desuden god service, og at lejerne skal føle sig trygge i og omkring deres bolig.

Fremragende medarbejdere

Fremragende resultater kræver fremragende medarbejdere. De uddannes på Akelius University. Vores målsætning er, at vi skal være det boligselskab i verden, hvis medarbejdere har den mest relevante uddannelse. Flere hundrede har taget eksamen i Residential Real Estate ved Akelius University.

I dag har Akelius over 500 ansatte.